10-03-18

Gezond en wel, super in je vel!

We werkten met gans de school rond hetzelfde thema. Dit startte op maandag met een leuk toneeltje waarin ons duidelijk werd gemaakt dat gezond eten en voldoende bewegen goed is voor de gezondheid.
Daarom startten we elke morgen met ochtendgymnastiek en mochten we een stickertje kleven op de gezondheidsslang als we gezonde tussendoortjes bij hadden. We kregen ook dagelijks bezoek van eendje Arthur die gek was op zuiver water. We knutselden allemaal een eendenkroon en we kregen een water-en plaskalender. We moesten proberen onze drinkenbus volledig leeg te drinken tegen 's avonds. Dan mochten we al onze bekertjes inkleuren. Wij maar drinkensmile. Een logisch gevolg is dat je dan ook veel moet plassen. Ook dat mochten we aanduiden op onze kalender.

Voor de projectwerking werkten we samen met de kindjes van juf Ann en met het eerste lj. We werden in 4 gemengde groepen verdeeld en elke dag bezochten we een andere klas.
Bij juf Stéphanie werkten we rond beweging, Juf Veerle had het over gezonde voeding en in onze klas en bij juf Ann lag de focus op water.
Ons juf vertelde eerst een verhaaltje over "Floepje" ,een vliegende vis die ziek was geworden van te zwemmen in vervuild water. Gelukkig werd hij gered door 2 dappere kindjes. Nadien konden we spelen met proper of vuil water. We leerden ook hoe je vies water weer helder kon maken. Supergemakkelijk! 
We konden ook waterdruppels (knikkers) splitsen met de splitser en er stond een microscoop waardoor we vuil en proper water konden bestuderen. Kortom we hebben een leerrijke, gezonde week achter de ruglaughing. Bekijk ook de blogs van juf Ann, en het eerste lj, want daar vind je ook nog foto's van onssmile.
Op donderdag kregen we een gezond ontbijt aangeboden. Voor foto's hiervan kan je terecht op de website van de school.

Loes was jarig en trakteerde ons op appelcakejes. Dank je wel! 

16:10 Gepost door Daniëlle Van Overtveldt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-03-18

Le champignon

Flonflon kwam ons weer een leuk verhaaltje vertellen over Fiston die de hoofdrol speelde in het schooltoneel. Hij speelde de witte kabouter die op zoek ging naar een huis (une maison). In de tuin (dans le jardin) stonden verschillende paddenstoelen (des champignons) met telkens een andere kleur van hoed (le chapeau): rouge (rood)-jaune (geel)- roze - vert (groen) et bleu (blauw). Hij mocht nergens  binnen omdat hij niet de juiste kleur had. Fiston nam telkens een  kledingstuk uit zijn koffertje in de kleur van de paddenstoel waar hij aanklopte, maar niets was goed genoeg. Uiteindelijk stond hij voor een heel speciale paddenstoel: de regenboogpaddenstoel en omdat hij al de kleuren van de regenboog had mocht hij uiteindelijk toch binnen en vond hij een slaapplaats. Eind goed, al goed!

Wij mochten dit toneeltje naspelen en speelden het ook voor de kindjes van het eerste leerjaar. Spannend!

Jill en Mithe waren jarig en trakteerden ons op lekkers! dank je wel!

17:47 Gepost door Daniëlle Van Overtveldt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |