28-01-18

Gedichtendag

N.a.v. de gedichtendag werkten we een weekje rond een gedicht van Joke Van Leeuwen:"Flapperhandjes,wapperhandjes". Onze handen stonden dus centraal. We konden voelen aan allerlei soorten materiaal en konden ons blindelings door de klas laten leiden door een vriendje. We mochten het versje uitbeelden achter een verlicht doek, en we kregen ook de kans om zelf poppenspel te spelen met handpoppen, hilariteit alom.
We leerden nog een ander versje over handen:"Jantje Plezantje"? We maakten allemaal ons eigen Jantje Plezantje en gaven hem een naam. We maakten ook 1 groot Jantje Plezantje voor de gedichtenzoektocht.
De juffen voerden voor ons een schimmenspel op met hun handen, zonder woorden, enkel ondersteund door muziek. Knap gedaan!
Op donderdag gingen we dan op gedichtenzoektocht door heel de school. Boeiend!

Jesse en Arne waren jarig en we kregen heerlijke Koekiemonsters voorgeschoteld! Dank je wel!

De oma van Annelie kwam op bezoek met een superlieve hond:"Trixie". Zij hadden hem geadopteerd uit het asiel. Zijn vorige baasjes hadden hem gewoon achtergelatenfrown. Gelukkig zijn er nog mensen met het hart op de juiste plaats want Trixie leidt nu een gelukkig leven bij zijn nieuwe baasjes. 

 

12:45 Gepost door Daniëlle Van Overtveldt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-01-18

Dieren

Als insteek voor ons thema:"Dieren" vertelde ons juf het verhaal van:"De ark van Noach".
We maakten kennis met de juiste benamingen voor de mannelijke en vrouwelijke dieren met hun jongen. Niet gemakkelijk om dat allemaal te onthoudenwink.
Verder kregen we enkele echte dieren op bezoek:
-Jacques bracht zijn 2 schattige cavia's "Casper en Pluisje" een half dagje mee naar school
-de mama van Pär kwam langs met "Rik" en de mama van Line met "Stipke". Dat waren 2 schattige puppy'tjes
-volgende week komt de oma van Annelie op bezoek met een ietwat grotere hond. We zijn eens benieuwd.
Op die manier leerden we dat je in het bijzijn van dieren steeds rustig moet zijn.
In de klas konden we verschillende gezelschapsspelletjes spelen rond dieren, er lag ook nog een grote vloerpuzzel en er stond een "Ark van Noah"
In onze boekenhoek lagen veel boeken rond dieren en we tekenden allemaal ons lievelingsdier.
Net zoals in het prentenboek rond wilde dieren konden we dieren schilderen op een nat blad. Dit had een speciaal effect.
Met plasticine konden we dieren boetseren en tentoonstellen in onze klas. Er waren prachtexemplaren bijlaughing.

We hebben een hele leuke week achter de rug.
We zijn benieuwd wat ons juf volgende week voor ons in petto heeftsmile.

 

 

12:02 Gepost door Daniëlle Van Overtveldt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-01-18

Ronron se lave

Flonflon kwam ons weer een grappig verhaaltje vertellenlaughing over Ronron,le chat die zich graag wast (il se lave). We hebben het verhaaltje in de juiste volgorde moeten opkleven (enkel onze 5-jarigen),zodat jullie het verhaaltje ook kunnen zien. Volgende Franse woordjes kwamen aan bod: se laver (zich wassen, le ventre (de buik), le dos (de rug), la tête (het hoofd) l' eau (het water). We beluisterden ook het liedje en speelden het gezelschapsspelletje en 's morgens kwam Flonflon ons helpen om ons te wassen. Zo kwamen de woordjes geregeld aan bodwink.
Net als Ronron mochten we schuim maken in een groot bad en we konden met scheerschuim Ronron in een schuimbad zetten. Heel plezieriglaughing.
We leerden ook hoe je van eenvierkant vouwblaadje een poes kan vouwensmile.

We moesten weer eens allemaal een puzzel maken op ons eigen nieveau en we konden eindelijk spelletjes op de computer spelen. Joepie!
Enkele technische knobbels onder ons hebben ontdekt hoe je bruggen moet bouwen. Hoe hoger de brug, hoe sneller de auto's naar beneden komenlaughing.

Arthur was de eerste jarige in het nieuwe jaar. Hij is nu ook al 5! Proficiat en dank u voor de heerlijke browniessmile.

Ons oudercomité trakteerde ons op een heerlijk tasje tomatensoep. Dat smaakte in deze donkere, kille dagen. Dankuwel!

Voor volgende week mochten we zelf het thema kiezen en de meerderheid koos voor "Dieren". 
Indien mogelijk mogen we een diertje meebrengen naar de klas, na afspraak met ons juf. Foto's van onze huisdieren zijn ook welkom.

 

12:58 Gepost door Daniëlle Van Overtveldt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |