28-01-18

Gedichtendag

N.a.v. de gedichtendag werkten we een weekje rond een gedicht van Joke Van Leeuwen:"Flapperhandjes,wapperhandjes". Onze handen stonden dus centraal. We konden voelen aan allerlei soorten materiaal en konden ons blindelings door de klas laten leiden door een vriendje. We mochten het versje uitbeelden achter een verlicht doek, en we kregen ook de kans om zelf poppenspel te spelen met handpoppen, hilariteit alom.
We leerden nog een ander versje over handen:"Jantje Plezantje"? We maakten allemaal ons eigen Jantje Plezantje en gaven hem een naam. We maakten ook 1 groot Jantje Plezantje voor de gedichtenzoektocht.
De juffen voerden voor ons een schimmenspel op met hun handen, zonder woorden, enkel ondersteund door muziek. Knap gedaan!
Op donderdag gingen we dan op gedichtenzoektocht door heel de school. Boeiend!

Jesse en Arne waren jarig en we kregen heerlijke Koekiemonsters voorgeschoteld! Dank je wel!

De oma van Annelie kwam op bezoek met een superlieve hond:"Trixie". Zij hadden hem geadopteerd uit het asiel. Zijn vorige baasjes hadden hem gewoon achtergelatenfrown. Gelukkig zijn er nog mensen met het hart op de juiste plaats want Trixie leidt nu een gelukkig leven bij zijn nieuwe baasjes. 

 

12:45 Gepost door Daniëlle Van Overtveldt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.