25-12-17

Kerstmis

KERSTMIS:FEEST VAN VREUGDE, KERSTMIS:FEEST VAN LICHT!

Onder dit motto werkten we rond kerst in de klas. We moesten proberen om lief te zijn voor elkaar en elkaar te helpen waar nodig. Ons juf vertelde dagelijks verhaaltjes waarin duidelijk werd dat je van kleine dingen gelukkig kan worden. We mochten ook onze wensen uiten en zo werd onze kerstboom een wensboom. Hopelijk komen al onze wensen uitsmile.
We werkten ook hard aan onze kijkdoos, waar behoorlijk wat werk aan was.
We konden een gouden sterretje verdienen als we onze nieuwjaarsbrief flink konden opzeggen en we hebben er allemaal 1 gekregensmile.
De juffen speelden voor ons het kerstverhaal. Hier werden we stil van.
Maar we zagen het meest uit naar ons kerstfeestje, want die pakjes onder onze boom prikkelden onze nieuwgierigheid natuurlijk. Wanneer mochten we die nu eindelijk open doenwink.
We moesten wachten tot de laatste vrijdag voor de vakantie. We deelden eerst allemaal ons fruit en onze koekjes en dan was het PAKJESTIJD! Iedereen kreeg een leuk cadeautje, waarvoor dank aan de schenkers.

En nu allemaal genieten van de vakantie en de feestdagen!
tot volgend jaarlaughing!

 

 

 

 

10:45 Gepost door Daniëlle Van Overtveldt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-12-17

Sinterklaas

In de aanloop naar de komst van Sinterklaas, werkten we een weekje rond boten en drijven en zinken.
We moesten zelf uitzoeken wat zonk en wat bleef drijven. Nadien moesten we zelf aan de slag om een boot te maken die kon drijven.
We mochten ook boten maken van blokken en voor de lego-liefhebbers stond er een legoboot met plannetje. De technische knobbels onder ons hebben zich hier bijna de hele week mee bezig gehouden. Een dikke pluim!
Enkele kleuters hadden het idee om ook boten te maken van platecine en vroegen zich af of die konden drijven en we mochten dit uitzoeken van onze jufsmile.

In die week was ons juf ook jarig en we kregen cake die we naar eigen smaak mochten versieren met slagroom, aardbeien, hagelslag, smarties en discobolletjessmile

In het kader van de voorleesweek kwam mijnheer directeur ons een verhaaltje voorlezen. Dank je wel voor het grappige verhaaltje rond de Groentosaurus!laughing

Juf Caro werkte dan verder rond de Sint. We konden ons verkeden als Sint en Piet in het Sintenhuis en we konden een pietendiploma behalen als we het opdrachtenparcours volledig aflegden. De juf werkte hiervoor met een doorschuifsysteem. We moesten wegen, rijmen, inpakken, lotto spelen, brieven sorteren op beginletter, pepernoten maken van plastecine en pakjes werpen in de schoorsteen. We behaalden allemaal ons diploma!!!
Wisten jullie dat juf Caro echt met de Sint kon bellen? Ja hoor, we kregen de echte Sint aan de lijn. De spanning was van onze gezichtjes af te lezen! 
We verstuurden ook een liedje naar muziekpiet.
Dank je wel juf Caro voor de leuke activiteiten! Kusjes!

Op 1 december was het dan eindelijk zover! De Sint kwam in Oelegem aan met de boot. Dit jaar kwam hij wel met een zeer speciaal bootjelaughing. Voor foto's kan je terecht op de website van de school.

Nu kijken we nog uit naar 6 december en dan hop naar Kerstmis!

12:57 Gepost door Daniëlle Van Overtveldt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |