18-11-17

Grootouders

Juf Caro bracht het thema grootouders aan in onze klas. Zij legde vooral de nadruk op het verschil tussen vroeger en nu. Zij had hiervoor de oma van Scout uigenodigd die op een boeiende manier kwam vertellen hoe het eraan toe ging toen zij ongeveer onze leeftijd had. 
Juf Caro had ook verschillende voorwerpen uit de tijd van toen bij (koffiemolen, oude telefoons, handboor, antiek wafelijzer en fototoestel, een bandopnemer,........). fascinerend!
Verder konden wij ons verkeden als omaatjes op opaatjes en we konden ons zo laten fotograferen in onze zelfgemaakte fotostudio. Cool! (bekijk de foto's maarsmile).

Omdat het grootouderweek was werkten we met juf Daniëlle verder rond feesten.
Ook bij Flonflon werd er gefeest (une fête), want hij kwam langs en vertelde dat Camille et Fiston vadertje en moedertje gingen spelen en Filou(le chien), was hun kind dat jarig was. Hij kreeg verschillende cadeautjes: un ballon rouge (rode ballon), un CD et une auto. Filou begreep er niets van en dacht dat zijn baasjes gek geworden waren. Maman had ook nog een taart (un gâteau) gemaakt van hondenbrokjes, maar i.p.v. van de taart te smullen, liep Filou gewoon naar buiten (gekke snuiter). Maar even later kwam hij terug en tot ieders verbazing was hij zijn hondenvrienden gaan optrommelen om samen de hondentaart op te smullen. Eind goed, al goedlaughing.
Merci Flonflon voor het leuke verhaaltje!

De grootouderweek was een succes, want er waren veel grootouders van de partij. Wij waren maar al te trots dat wij hen konden gidsen door onze kleuterschool! Voor foto's kan je terecht op de website van de school.

Hartelijk dank aan alle grootouders voor het helpen slagen van onze grootouderweek!

 

 

17:51 Gepost door Daniëlle Van Overtveldt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.