25-10-17

Herfst

We startten ons thema "HERFST" met een waarneming van bomen op onze graskoer. Zoals echte kunstenaars moesten we een boom zo natuurgetrouw natekenen. 
Op woensdag trokken we dan naar "Het Vrieselhof". Onder een stralend zonnetje volgden we een kabouterpad en moesten zo allerlei herfstgerelateerde opdrachtjes uitvoeren. We mochten ook kampen bouwen. Uiteindelijk werden we beloond met een heerlijke banaan, gesponsord door het oudercomité, waarvoor dank! Het was zo leuk dat de juffen de tijd uit het oog verloren hadden, zodat we te laat terug op school aankwamen (sorry).

We werden ook verrast door een theatergezelschap dat plots onze klas binnenviel! We zaten met een verstopping in de klas en de werkmannen kwamen die opsporen. Zij boorden achter een verlicht doek een gat in onze klas (optische illusie). Er zat een verrassingskoffer vertopt in de grond (begrijp je de woordspeling laughing) met feestattributen, want 1 van de werkmannen was jarig en het eindigde met een feestje in onze klas. Superleuk!!! dank je wel acteurs!

Ilona is in het begin van de herfstvakantie jarig en trakteerde ons reeds met heerlijke cupcakes! Dank je wel!

17:22 Gepost door Daniëlle Van Overtveldt | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-10-17

Sport en spel

We hebben een weekje gesport in onze klas, te beginnen met de sportdag, waar we een parcours moesten volgen langs verschillende standen: 
-een omloop van wesco-materiaal
-een fietsparcours
-klim -en klauterstand
-estafette
-dansen
-ballenstand
-evenwichtparcours
-springstand
-hoepels
-parachute
Het was een leuke, maar vermoeiende dagsmile.
In onze klas konden we verder sporten: basket , darts, cricket, dansen, voetballen, fietsen, tennis.
We deden weinig op papier, maar hebben wel een sportieve week achter de rugwink

We krijgen ook regelmatig bezoek van juf Caro, een 3de jaarstudente. Zij is al een dagje langs geweest en had ook opdrachtjes voor ons rond sport. We gaan haar het eerste trimester wel vaker zien. Super!

Oh ja, vanaf nu kunnen we op donderdag fietsen tijdens voormiddagspeeltijd, met onze eigen fiets of met de fietsjes van de school. Eigen fiets is natuurlijk leuker, dus als het mogelijk is, kunnen we dan op donderdag met de fiets naat school? Pleaselaughing

Stan was ook nog jarig en trakteerde ons op heerlijke appel- of chocoladecake.mmmmmmm dank je wel!

17:22 Gepost door Daniëlle Van Overtveldt | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-10-17

De boerderij

Naar aanleiding van ons bezoek aan de kinderboerderij, werkten we 2 weekjes rond dit thema. Er stond een maisbak in de klas, een speelgoedboerderij en een werpspel rond dieren. We mochten met hout een machine ontwerpen voor de boerderij en we maakten een hooimachine en een zaagmachine. We knutselden, schilderden of kleefden boerderijdieren en we konden woordjes namaken die te maken hadden met de boerderij.
Ons juf vertelde een verhaal over boeven die de prijskoe van de boer wilden stelen en hiervoor een plannetje van de boerderij gemaakt hadden. Door een list van het lieveheersbeestje(alle dieren moesten het geluid van een ander dier nadoensmile) werden de boeven misleid en kwamen ze niet bij de prijskoe terecht, maar in de vijver HAHAHA!We mochten de weg die de boeven uitgestippeld hadden volgen met robotjes. Supercool. Nadien konden we de robot met de prijskoe achtervolgen met de robot van de politie. Niet gemakkelijk hoor!
Op werelddierendag (4/10) kwam te papa van juf Liesbet langs met "Appollo", een minipaardje. We mochten een eindje met hem op wandelsmile.

Onze puzzelhoek is vanaf nu ook in gebruik.

Verder kregen we bezoek van Flonflon, een schaapje( un mouton) uit Frankrijk! Zij kwam ons haar familie voorstellen: papa et maman, Camille, la fille, Fiston, le garçon, Filou, le chien et Ronron, le chat. Flonflon gaat regelmatig langskomen om verhaaltjes te vertellen, liedjes te zingen en gezelschapsspelletjes te spelen. Zo maken we op een speelse manier kennis met de Franse taal! Boeiend hésmile.

Warre is ondertussen ook 5 geworden en we kregen lekkere "dierenwafeltjes" aangeboden Dank u wel!

14:22 Gepost door Daniëlle Van Overtveldt | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |