07-10-17

De boerderij

Naar aanleiding van ons bezoek aan de kinderboerderij, werkten we 2 weekjes rond dit thema. Er stond een maisbak in de klas, een speelgoedboerderij en een werpspel rond dieren. We mochten met hout een machine ontwerpen voor de boerderij en we maakten een hooimachine en een zaagmachine. We knutselden, schilderden of kleefden boerderijdieren en we konden woordjes namaken die te maken hadden met de boerderij.
Ons juf vertelde een verhaal over boeven die de prijskoe van de boer wilden stelen en hiervoor een plannetje van de boerderij gemaakt hadden. Door een list van het lieveheersbeestje(alle dieren moesten het geluid van een ander dier nadoensmile) werden de boeven misleid en kwamen ze niet bij de prijskoe terecht, maar in de vijver HAHAHA!We mochten de weg die de boeven uitgestippeld hadden volgen met robotjes. Supercool. Nadien konden we de robot met de prijskoe achtervolgen met de robot van de politie. Niet gemakkelijk hoor!
Op werelddierendag (4/10) kwam te papa van juf Liesbet langs met "Appollo", een minipaardje. We mochten een eindje met hem op wandelsmile.

Onze puzzelhoek is vanaf nu ook in gebruik.

Verder kregen we bezoek van Flonflon, een schaapje( un mouton) uit Frankrijk! Zij kwam ons haar familie voorstellen: papa et maman, Camille, la fille, Fiston, le garçon, Filou, le chien et Ronron, le chat. Flonflon gaat regelmatig langskomen om verhaaltjes te vertellen, liedjes te zingen en gezelschapsspelletjes te spelen. Zo maken we op een speelse manier kennis met de Franse taal! Boeiend hésmile.

Warre is ondertussen ook 5 geworden en we kregen lekkere "dierenwafeltjes" aangeboden Dank u wel!

14:22 Gepost door Daniëlle Van Overtveldt | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Zo leuk om via de foto's en tekst van de blog mee te kijken/volgen in de klas! Thema boerderij is altijd een topper en zeker met het bezoek van Appollo! :)

Gepost door: Karoline Hofmans | 19-10-17

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.