25-09-17

Bezoek aan de kinderboerderij

Vol spanning stapten we maandagochtend op de bus richting Grobbendonk naar de kinderboerderij:"Het Karrenwiel". We beleefden daar de dag van ons leven, want we konden zelf een heerlijk chocoladebroodje maken, we mochten zelf een echte tractor besturen. Graaf!smile We deden een ritje op een pony en natuurlijk maakten we een wandeling langs de verschillende dieren van de boerderij. We maakten een tocht met een huifkar, getrokken door 2 prachtige paarden. Ambiance verzekerd want tijdens de rit speelde er leuke muziek. We zongen mee uit volle borst. Superleuk! Tussen deze activiteiten door, mochten we spelen op de fantastische speeltuin. We hebben ons echt super geamuseerd. De bijgevoegde foto's getuigen hiervansmile

18:46 Gepost door Daniëlle Van Overtveldt | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-09-17

September

Onze eerste maand zit er bijna op. We zijn al goed gewend aan onze nieuwe klas, aan onze klasgenootjes en aan de gewoontes van ons jufsmile. We mogen mekaar geen pijn doen en ook niet roepen in de klas. Dat was voor sommigen onder ons niet gemakkelijk. We krijgen ook per week een andere plaats in de kring, zo leren we omgaan met iedereen.

We leerden een beetje over ons lichaam, hoe het functioneert en dat we allemaal verschillend zijn. Gelukkig maar volgens een pientere kleuter, want hoe kon je anders weten wie wie waslaughing
We knutselden allemaal een kindje om onze klas te versieren en we schilderden er één om de juiste opbouw van het lichaam te leren. Daarnaast konden we vrij een kindje knutselen met kosteloos materiaal en er één knippen en kleven op papier.
We mochten ook een beetje ondeugend zijn en kindjes schilderen op onze deur (hihi)
We hebben een groeimeter in de klas en we konden zelf aan de slag met meters.

De turnlessen van juf Natasja zijn zoals gewoonlijk weer supertof! Oh ja mama of papa, kan je er voor zorgen om op maandag en dinsdag gemakkelijke schoenen aan te doen, want nu moeten we alleen onze schoenen kunnen aan- en uitdoen.

We kregen ook al schrijfdans van juf Ines.

Op de strapdag mochten we fietsen, want we waren bijna allemaal met de fiets of de step. Een dikke bravo! We moesten allemaal in dezelfde richting fietsen en stoppen voor het rode lichtsmile.

Het oudercomité trakteerde ons op een gezond tussendoortje, waarvoor dank!

Finne was de eerste jarige in onze klas. Zij is nu ook al 5. Proficiat en bedankt voor de heerlijke cake.

En nu kijken we uit naar onze eerste uitstap naar "Het Karrenwiel" te Grobbendonk. Het belooft alvast een zonnige dag te worden.

17:53 Gepost door Daniëlle Van Overtveldt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-09-17

Eerste schooldag

We startten de eerste schooldag op een ludieke manier om ons jaarthema voor te stellen: "GEZOND EN WEL, SUPER IN JE VEL!". Aan de schoolpoort werden lekkere appeltjes uitgedeeld en mijnheer directeur stelde op een sportieve manier zijn team voorsmile
We stonden te popelen van ongeduld om met coach:juf Daniëlle naar onze nieuwe klas te gaan. Daar werden we ontvangen door klaspop Bas van de klas. Hij had voor ons een leuke verrassing in petto. Hij had doosjes verstopt in de klas, waarin een kenteken zat. Na onze boekentasje uitgeladen te hebben wilde we natuurlijk dolgraag spelen en alles verkennensmile.
Na de middag mochten we op de graskoer spelen. Superleuk!
Via de bijgevoegde foto's kan je even binnengluren in ons klasje. Veel kijkplezierwink!

11:27 Gepost door Daniëlle Van Overtveldt | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |